Ratatouille. Färgstarkt i sommarvärmen.

En ratatouille passar som bas till många olika rätter, du kan även mixa den och äta som soppa eller bred den på pizzan i stället för tomatsåsen. Jag uppskattar färgerna, använder de grönsaker som ser lockande ut.

Barnen fick kyckling i senap-och dragonsås med ris. Själv var jag mest sugen på spenat; det blev torskrygg och spenat. Kanske inte så upphetsande, men väldigt gott. Speciellt Findus frysta grönsaker och torskryggen blir alltid väldigt bra.

RATATOUILLE

Zucchini

Aubergine

Paprikor

Röd lök + vitlök

Tomater

Valfri örtkrydda; jag tycker basilika passar bra till.

Olivolja och citron

Jag har använt porslinet från Swedish grace (Rörstrand), samt pannor från Fiskars.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s