Karljohan

Tankar om svamp i allmänhet, Karljohan i synnerhet.

Vi fick ett helt lass med Karljohan igår! Samt två portioner fina kantareller. Det blev ett lyckat byte, tyckte både svampplockaren och jag. Jag bytte mot hembakat.

Under tiden vi rensade fick jag massor av inspiration. Högst på mannens önskelista står en risotto med Karljohan, så det skall det bli. Vi börjar dock med kantarellerna, de ska jag smörsteka till torskrygg. (Torsken min man fiskade i Norge).

Det där var två enkla svamprätter. Nu till något mer nyskapande. Vad sägs om en svampstuvning på Karljohan till nygrillad hummer? Kanske tunt hyvlad sommartryffel över härligheten vid serveringen. Något krispigt till. Machesallad med hyvlad fänkål.

Pappardelle med Karljohan och krossad svartpeppar. Krämig sås.

Kycklingbröst fyllda med en creme av Karljohan. Rödvinssås. Potatiskaka.

Soppa. Naturligtvis.

Det är lätt att låta fantasin flöda, listan kan göras hur lång som helst! Kom gärna med fler förslag.

https://www.arla.se/produkter/svenskt-smor/

http://www.kronfagel.se/

Leave a comment